Kristin og Cathinka

 

Nå går vi på det tredje kurset hos Eva. Først var det valpekurs fra Katinka var 9 uker, så grunnkurs og nå et LP-rettet kurs.

Det er veldig gøy, og det er helt ok å kjøre noen mil hver vei for å få med seg.

Før jeg hentet valpen min hadde jeg lest mye teori om trening av hund etter klikkermetoden. Dette virket overbevisende, og jeg hadde tro på at det ville gi mer pålitelige resultater enn trening med mye bruk av lokking, som jeg hadde erfaring med fra tidligere. Men det er en utfordring å omsette teori til praksis, og det er ikke flust av steder hvor man får hjelp til å trene med utgangspunkt i denne tankegangen. Jeg var derfor ikke sen med å kontakte Eva når hennes konsept stod omtalt i lokalavisen.Og Evas evne til å gi en praktisk tilpasning av teorien har jeg vært veldig fornøyd med. Det kommer hele veien tydelig fram at selv om vi trener med positiv forsterkning, må grensene for hunden være klare. Det har også vært nyttig og lærerikt med utfordringer og erfaringer som har blitt diskutert på kurset, og ikke minst det å få tilbakemelding på egen trening. Det er fort å rote til hundetreningen når en vil lære inn alt på en gang eller en blir utydelig på hva en ønsker fra hunden, eller....

På kursene har vi fått trent på forskjellige øvelser, med fokus på at hunden skal være i rett modus under innlæring. Det vil si at vi for eks. starter med innkalling mens hunden er høy i intensitet, mens felles dekk trener vi med ro. Mens en ting vi har trent på i alle situasjoner er «kontakt». Det å få en hund som tilbyr kontakt og har lyst til å følge med på oss uten lokking og luring er avgjørende for å få til noe videre!

Og så har det vært gøy å bruke klikkeren til å fange atferd som selv de som ikke liker hund kan bli sjarmert av. En stor og vilter dobermann jente har litt og hente på å kunne være flau. :-)