Fakta
Nick: Mia
Født: 17.05.2010
Reg.nr: NO47002/10
Kjønn: Tispe
Farge: Red merle bicolor
Hale: NBT
Bitt:

Helse
HD: A
AD: A
Øyne: Fri (2010)

Resultater

Eier: Camilla Lien

Lillivo`s Mamma Mia

Tispe nr 1 som har fått midlertidig kallenamn Måka er kennelens fyrstefødte og er ei heilt spesiell jente!

Måka kom til verden etter at Lilly hadde jobba lenge og det begynte å bli kritisk. Inga måtte inn å dra den store jenta ut og da var det heilt på tide, det var ikkje så langt fra at det kunne gått galt. Men når jenta kvikna til så skreik ho på mat HEILE tida medan Lilly sleit med å får ut resten av flokken. Det var derfor ho fekk kallenamnet Måka, skal ha skal ha. Ho fekk mange måltider før dei andre kom og ho vart fort veldig stor jente - såg nesten ut som ein stor gutt..

Måka har utmerka seg frå fyrste dag, spesiell på mange måter den jenta. Ho er nydelig å sjå på, er uttrykksfull, leiken og alltid sulten. På mange måter er ho sin mor opp av dage, sånn sett trur eg aldri det blir ein kjedelig dag å vera sammen med denne jenta...

Siste tida har ho moderert seg litt på mange måter. Ho har blitt meir feminin å sjå til, ikkje lenger med dei største i kullet. Elles oppfører ho seg eksemplarisk og elsker å kose innimellom alle rampestrekane..

Denne jenta passa namnet Lillivo`s Mamma Mia. Det var den fyrste kommentaren me hadde når me så denne jenta- ”Mamma Mia, han var svær..” Ja for både eg og Inga var sikre begge to på at dette var ein gutt.

Mia 1/2 år - skrevet av Camilla

Ja, hvordan har de første månedene med Mia vært? Hun har vært en enkel og grei valp helt fra hun ble hentet (i hvert fall i mine øyne). Hun sov hele bilturen hjem (som var litt over 3 timer). Så bilkjøring har aldri vært noe problem. Tydelig at hun også var vant med noen runder med bading, for hun går inn i dusjen selv og synes det er helt greit med en dusj. Hun har hele tiden fremstått som en trygg og god hund. I møte med folk og andre hunder så logrer hun seg dobbel, såå glad :-) Logrer seg dobbel gjør hun også når hun finner på rampestreker, undersøker nye ting, og når hun stjeler.. For hun er virkelig ei lita vilter rampejente, som kan finne på mange sprell så fort hun får en sjanse til det.. Den lille frøkna er rimelig raskt oppi sekker, søppelbøtter, skittentøyskurver etc. Hun er også snar med å ta en tur inn i folks biler, hvis det tilfeldigvis skulle stå en dør åpen. Utrolig kjapp er hun, lille lynet... Stadig på tokt etter å finne noe å stjele (fortrinnsvis mat..).

Mia er jo ei lita og søt aussietispe, så jeg har en følelse av at hun fortsatt bare er en liten valp – men nå begynner hun jo faktisk å bli en liten ungdom.

Mia deler hus med tre andre hunder, så det mangler ikke på lekekamerater her hjemme. I tillegg er hun jo “ansatt” som instruktørhund. Noe som betyr at hun alltid er med meg på jobb og demonstrerer nye øvelser for kursdeltakere. Her ligger hun tålmodig og venter i bilen mellom øktene. Når vi trener er hun oppmerksom og fin å jobbe med. Er selvsagt også utrolig glad i oppmerksomhet fra kursdeltakerne, men slår veldig fort over i “treningsmodus” når vi skal starte.

Hun er jo et matvrak til tusen, så godbitbelønninger er foreløpig høyest i verdi. Men hun har masse lekelyst også, så når vi får jobbet opp den litt mer så vil nok det også fungere som god belønning tenker jeg ;-) Her står det nok mer på eieren enn hunden..

Mia har startet å trene både rundering, spor og lydighet (grunnferdigheter). Det ser ut som hun trives med alt dette ;-) For tiden går hun et lydighetskurs for Maria Hagström som består av tre helgesamlinger. Og i januar skal hun på grunnkurs i spesialsøk, det blir spennende!

Jeg er overbevist om at jeg har fått verdens beste lille aussiejente – tusen takk, Eva!! :-)